30 millió Facebook-felhasználó adatait lophatták el hackerek

2018. október 12. 19:08    
nyomtatás
 
Szeptemberben a Facebook arról számolt be, hogy ismeretlen hackerek több millió felhasználó adataihoz fértek hozzá és ellopták e-mail címeiket és telefonszámaikat. Most kiderült, hogy 30 millió emberről van szó.

Kereskedés Facebook-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Szeptemberben a Facebook még azt írta, hogy "50 millió ember profilját érintette" a hackertámadás és még 40 millió volt, aki "veszélyben van" a támadás miatt. Ehhez képest még akár pozitív hírként is értelmezhető, hogy 15 millió ember volt, akinek hozzáfértek a telefonszámaihoz és e-mail címéhez és még 14 millió, akiknek más adatai, például vallásuk, nemük, származásuk, születésnapjuk, munkahelyük adatai is a hackerek kezébe kerülhettek.

Nem ez az egyetlen friss botrány a Facebook körül: tegnap 559 oldalt törölt a közösségi médium, mert "megsértette a spammel kapcsolatos szabályzatukat." Nagy része ezeknek viszont politikai töltetű volt, ami miatt ismét fellángoltak a Facebook cenzúrájával kapcsolatos aggályok.

A mai kereskedésben eddig 0,26%-os mínuszban vannak a Facebook részvényei.

Címlapkép: AFP / Josh Edelson

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium