Apad a pénzügyi forradalmárok anyagi támogatása

2019. augusztus 16. 08:36    
nyomtatás
 
29%-kal kevesebb tőke áramlott a fintechekbe nemzetközi szinten, mint tavaly ilyenkor - derül ki az Accenture tanulmányából. A tanácsadócég elsősorban a kínai piacon történő apadásnak tulajdonítja a csökkenés oroszlánrészét, melyet a kínai-amerikai kereskedelmi háború okozott.

A fintechekről is szó lesz a Portfolio Banking Technology 2019 konferencián. Regisztráljon Ön is!Kereskedés Alibaba-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Június 30-ig 22 milliárd dollár áramlott a fintechekbe globális szinten az év elejétől számítva, a tavalyi év azonos időszakában jóval nagyobb összeg, 31,2 milliárd dollár célozta meg a pénzügyi innovátorokat. Ennek ellenére a tőkebevonási körök száma nőtt, 2%-kal, 1561-re.

A csökkenés oka a kereskedelmi háborút kivéve az is, hogy az Ant Financial, az Alibaba pénzügyi ága 14 milliárd dollárnyi tőkebefektetésre tett szert tavaly, ami egy kiugró egyszeri tételnek számít. Ha ezt nem vesszük latba, a fintechekbe áramló tőke volumene valójában 28%-kal nőtt a tavalyi bázishoz képest.

A fintechek legnagyobb piaca egyébként továbbra is az Egyesült Államok maradt, a befektetések volumene 60%-ot nőtt 2019 első felében, 12,7 milliárd dollárra. Robusztus növekedést mutatott az Egyesült Királyság is, ahol a fintechekbe áramló pénz duplázódott, 2,6 milliárd dollár.

Kínát viszont ezen a téren is megviselte a kereskedelmi háború: a tőkebevonási körök száma feleződött 79 tranzakcióra, míg a befektetett források összesített volumene alig érte el a 820 millió dollárt - ez azt jelenti, hogy még az Ant Financialtól szűrve is közel 80%-kal kevesebb pénz ment a kínai fintechekbe, mint tavaly ilyenkor.

(South China Morning Post)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium