Előfizetői tartalom

Az államon is múlik most, mekkorát fog ugrani a magyar bankrendszer

Portfolio
Sok tekintetben lemaradásban vagyunk, de nem olyan fejletlen a magyar bankrendszer a digitalizációban, ahogy az a felmérésekből látszik - értettek egyet mai Banking Technology konferenciánk első panelbeszélgetésének résztvevői. Nagy előrelépést érhetnénk el, ha az állam a papíralapú dokumentáció helyett saját adatbázisait (pl. jövedelem- és népességnyilvántartás) engedi hasznosítani a bankoknak.

Félniük kell-e a bankoknak a fintechektől?Hetényi Márk (MKB) szerint nem azoktól a versenytársaktól kell félni, akik most jönnek, és gyorsan csinálnak valamit, hanem azoktól, akik a meglévő banki termékeiket becsomagolják egy platformba. A bankok érdeke, hogy idővel saját maguk csomagolják be termékeiket egy új platformba. Johancsik Tibor (OTP) úgy vélte, az nyer, aki gyors...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés