Előfizetői tartalom

Az oroszok rendszeresen támadják a letteket a kibertérben

MTI
Oroszország rendszeresen hajtott végre kibertámadásokat az elmúlt években Lettország külpolitikai és védelmi apparátusa, valamint más állami intézményei ellen - közölte hétfőn a Lett Alkotmányvédelmi Hivatal (SAB), megjegyezve egyúttal, hogy a szombati parlamenti választások befolyásolására irányuló támadást viszont nem észleltek.

A SAB szerint az orosz katonai hírszerzés (GU) különböző adatokhoz próbált hozzáférni kormányzati számítógépek ellen adathalász e-mailekkel végrehajtott támadásokkal. "A kibertámadásokat a GU kémkedés szándékával hajtotta végre, a leggyakoribb támadások állami intézmények ellen irányultak, beleértve a külpolitikai és védelmi ágazatot" - áll a SAB közleményében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés