Bíróságon megy neki Brüsszelnek a Google

2019. június 5. 19:21    
nyomtatás
 
Márciusban 1,7 milliárd dollárra bírságolta a Google-t az Európai Bizottság az online hirdetési piacon tapasztalt versenyellenes magatartása miatt. Ma a társaság bejelentette: az Európai Unió Bírságán fellebbezi meg a döntést. A cég részvényárfolyama 0,5% körüli mínuszban mozog.

Kereskedés Google-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az Európai Bizottság szóvivője a CNBC-nek úgy reagált, a Bizottság meg fogja védeni a döntését a bíróságon.

Az Európai Bizottság versenyjogi biztosa március 20-án jelentette be, hogy a Google 1,49 milliárd eurós (közel 467 milliárd forint, illetve 1,7 milliárd dollár) büntetést kap, miután a társaság visszaélve az erőfölényével akadályozta más oldalakon történő hirdetések elhelyezésében a cég versenytársait, és AdSense platformjával megsértette a versenyszabályokat.

A döntést követően az EU versenyjogi biztosa kiemelte, hogy a Google bebetonozta pozícóját az online keresési hirdetések piacán, és a piaci verseny jelentette nyomást a társaság versenykorlátozó szerződési feltételek alkalmazásával kerülte ki. Margrethe Vestager versenyjogi biztos nyomatékosította, hogy mindez törvénytelen az uniós trösztellenes szabályok tükrében.

Az elmúlt két évben további két bírságot kapott a Google az EU-tól, összértékük közel 8 milliárd dollárra rúgott, jelenleg pedig az amerikai igazságügyi minisztérium is trösztellenes vizsgálat lefolytatását tervezi a cégnél.

Bíróságon megy neki Brüsszelnek a Google

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium