Brutális ütemben terjeszkedik az AliPay Európában

2019. június 5. 10:06    
nyomtatás
 
Az AliPay ma háromszor több elfogadóhellyel rendelkezik Európában, mint egy évvel korábban - derül ki a kínai fizetési óriás európai vezetője, Roland Palmer CNBC-nek adott nyilatkozatából.

Ezzel a témával is foglalkozunk november 14-ei Banking Technologies konferenciánkon. Az első 20 regisztráció extra kedvezménnyel érhető el. Save the date!
Az AliPay május óta elérhető az UniCredittel kötött partnerség révén Magyarországon is, vagyis a kínai turisták az elfogadóhelyeken az AliPay digitális tárcájukkal is fizethetnek. Jelenleg több tízezer kereskedő fogad el alipayes fizetést Európában, több mint 3-szor annyi, mint egy évvel korábban.

Az alternatív fizetési móddal a kínai turistákat célozzák, egyelőre európai felhasználók számára még nem elérhető. A megoldás úgy működik, hogy a vásárlási összeg beírása után a bankkártya-terminálon megjelenik egy QR kód, ezt az AliPay mobiltelefon applikációval beolvassa, elvégzi az ügyfélazonosítást és a jóváhagyást, majd megtörténik a fizetés.

Az Ant Financial az Alibaba nevű kínai e-kereskedelmi cég fizetési rendszerét, az Alipayt üzemelteti. 2014-ben (az Alibaba tőzsdei bevezetése előtt) vált le anyacégéről, majd vette fel az Ant Financial nevet. Az Alibaba jelenleg kb. 33%-os tulajdonrésszel rendelkezik most a cégben. Az Ant Financial 2013-ban vette el a PayPaltól a világ legnagyobb mobilfizetési cégének járó címet.


Ezzel a témával is foglalkozunk november 14-ei Banking Technologies konferenciánkon. Az első 20 regisztráció extra kedvezménnyel érhető el. Save the date!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium