Előfizetői tartalom

Dollármilliókat kaszálnak tippelgetéssel: újfajta lenyúlás ütötte fel a fejét

Portfolio
"Blockchainbanditák" fosztogatják az ethereumtárcákat; egyszerűen megpróbálják megtippelni a kriptodevizával folytatott tranzakciók privát kulcsait. Van, aki olyannyira sikeresen tippelget, hogy már több mint 50 millió dollárnyi ethereumot tudott elemelni - derítette ki Adrian Bednarek kiberbiztonsági szakértő a Wired beszámolója szerint.

Az ethereum-tranzakciók hitelesítéséhez úgynevezett "privát kulcsokat" használnak, ezek úgynevezett "nyilvános kulcsokhoz" társulnak, melyek a kriptoeszközök helyét jelölik az ethereum-blockchainen. Vagyis a kettő birtokában bárki hozzáférhet más felhasználók ETH-jaihoz, a privát kulcsok viszont olyannyira komplexek, hogy ezek kitalálása szinte lehetetlen; ez egy véletlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés