Egyetlen infografikán a magyar cégek digitális érettsége

2016. szeptember 23. 09:55    
nyomtatás
 
A magyar kkv-k digitális érettsége nem annyira siralmas, mint azt sokan gondolnák, ugyanakkor még bőven van tere a fejlődésnek. Egy infografikán foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az üzleti szféra (pénzügyi vállalkozásokat nem számítva) által foglalkoztatott magyar munkavállalók 70 százaléka a kkv-szektorban dolgozik, ami az üzleti szféra által előállított bruttó hozzáadott érték 55 százalékát állítja elő a KSH adatai szerint. Ezért nem mindegy, hogy a kkv-k megőrzik-e, javítják esetleg elveszítik a versenyképességüket.

A versenyképesség javításának pedig az egyik legfontosabb tényezője az, hogy a vállalkozások mennyire képesek haladni a korral, mennyire érettek digitálisan. A jó hír, hogy a cégek nagy részénél az alaptudás- és infrastruktúra már megvan, a rossz, hogy a profizmus még nem jellemző rájuk.

Tehát például a számítógépet használó kkv-k 77 százalékánál nincs szerverszámítógép, és csak közel harmaduk használ vállalatirányítási rendszert. Ugyanakkor a számítógéppel rendelkező kisebb kkv-k 40 százaléka rendelkezik honlappal, a nagyobbaknak pedig több mint kétharmada. Részletek az infografikán:

Egyetlen infografikán a magyar cégek digitális érettsége
Klikk a képre!


A cikk megjelenését a Magyar Telekom, a kis- és közepes vállalkozások szakértő partnere támogatta.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium