Elképesztően megszedte magát a 10 leggazdagabb bitcoinguru

2018. augusztus 12. 17:10    
nyomtatás
 
Bár a bitcoin árfolyama hatalmasat esett tavaly év végi csúcspontja óta, addig is többen megszedték magukat a kriptodevizapiac szárnyalásán - voltak, akik milliárdosokká váltak közben. A Coinnounce gyűjtése alapján megnéztük, kik azok, akiknek a legnagyobb vagyonra sikerült szert tenniük a kriptopénz-kereskedésen keresztül.


10. Michael Novogratz


Novogratz a Fortress Investment Group sztár portfóliómenedzsere volt, mielőtt elkezdett kriptopénzekkel foglalkozni. Most a Galaxy Investment Partners nevű kriptodeviza hedge fund vezérigazgatójaként körülbelül 700 millió - 1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

9. Brock Pierce


Pierce az EOS nevű kriptodeviza ICO-ján gazdagodott meg 2017-ben, 2018 márciusában viszont kiszállt a cégből, 700 millió - 1,1 milliárd dollárt zsebre téve. Kriptopénzes karrierje előtt egyébként sikeres gyerekszínész volt.

8. Anthony Di Iorio


Di Iorio az Ethereum társalapítója, jelenleg a kriptovilág egyik legbefolyásosabb szereplője, olyan cégeket is alapított, mint a Jaxx vagy a Decentral. 750 millió - 1 milliárd dollárja van kriptopénzben jelenleg.

7. Matthew Roszak


A simán csak "Matt" néven emlegetett kriptopénz-szakértő a Bloq és a Tally alapítója, 900 millió - 1 milliárd dolláros vagyonát nagyrészt annak köszönheti, hogy korán szállt be a bitcoinba és más kriptopénzekbe.

6. Brian Armstrong


Armstrong a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének, a Coinbasenek az alapítója, 900 millió - 1 milliárd dolláros kriptopénz-vagyonnal bír. Szerepelt a The Rise and Rise of Bitcoin nevű filmben is.

5. Matthew Mellon


Matthew Mellon a New York-i republikánus állami testület pénzügyi ágának elnöke volt, közben bitcoinnal és más kriptopénzekkel kereskedett. 900 millió - 1 milliárd dolláros vagyont halmozott fel virtuális devizában, mielőtt idén áprilisban meghalt egy adag ayahuasca nevű hallucinogén főzet elfogyasztása után.

4. Joseph Lubin


Lubin az Ethereum egyik társalapítója, emellett egy 600 főt foglalkoztató szoftvercége is van, a ConsenSys. Nagyjából egymilliárd dolláros kriptovagyona van.


3. Tyler Winklevoss és Cameron Winklevoss


A Winklevoss-fivérek ketten együtt körülbelül 900 millió - 1,1 milliárd dollárnyi kriptopénzvagyonnal bírnak, ismertek többek közt arról, hogy ők akarták (eddig sikertelenül) elindítani az első kriptopénzes ETF-et és arról is, hogy beperelték a Facebookot, amiért szerintük Zuckerberg ellopta az ötletüket és nyertek 65 millió dollárt.

2. Changpeng Zhao


Zhao eredetileg programozással foglalkozott, majd megalapította a Binance-t, a világ egyik legnagyobb kriptopénztőzsdéjét, melyen most körülbelül 6 millió ember kereskedik. A Binance-t eredetileg Kínában rakta össze az üzletember, később viszont Máltára kellett költöztetnie, mivel Kína lényegében betiltotta a kriptopénzkereskedést. Zhaónak körülbelül 1,39 milliárd dolláros vagyona van.

1. Chris Larsen


Chris Larsen a Ripple vezérigazgatója, alapítója, 7,5-8 milliárdos vagyona van. A Ripplet 2012-ben alapította, sok nagy pénzintézet erre építette fel saját blockchainrendszerét.

+1: Satoshi Nakamoto


Satoshi Nakamoto, a bitcoin titokzatos feltalálója állítólag egymillió bitcoinnal rendelkezik, ami jelenlegi árfolyamon 6,5 milliárd dollárnak felel meg, erről korábban itt írtunk:
2018.08.05 16:25 A világ talán legértékesebb kulcsa - Aki megtalálja, azonnal milliárdos lesz

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium