Előfizetői tartalom

Évi 100 milliárd dolláros kárt okoznak a hackerek

Portfolio
Konzervatív becslések szerint évente 100 milliárd dolláros kárt okoznak a kibertér csalói világszerte. A csalások harmada online fizetésnél, 17 százaléka internetes bankolásnál jelentkezik. Az ügyfeleket ért károk 45 százalékát térítik meg, amelynek a legnagyobb részét a bankok állják - fejtette ki Miklós Márton, a BDO ügyvezető igazgatója a Portfolio.hu Pénzügyi IT konferenciáján.

A pénzintézetek informatikai védelmének hangsúlyosságát jelzi, hogy az amerikai bankfelügyeleti szerv nemrégiben minősítette az online működés veszélyeit kiemelkedő működési kockázatnak. A nagyobb biztonság érdekében ugyanis a KKV-k 74 százaléka váltana bankot, a lakosság 71 százaléka valószínűleg váltana, ha banki pénzügyi csalás áldozatává válna. Ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés