Ez a 8 technológia fogja felforgatni a vállalatok jövőjét

2018. május 15. 10:25    
nyomtatás
 
A kiterjesztett valóság, a virtuális valóság, a blockchain, a mesterséges intelligencia, a 3D nyomtatás, a drónok, a robotok és a dolgok internete fogja a leginkább megváltoztatni a vállalatok jövőjét - mondta előadásában a PwC magyarország partnere a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciáján.


Kerekes Antal, a PwC Magyarország partnere többek között az alábbiakról beszélt előadásában:
  • A tanácsadócég vezérigazgatói felmérése szerint globálisan és Magyarországon is nagyon pozitívan látják a cégvezetők az üzleti kilátásokat. 89% szerint növekedni fog a saját cége a következő időszakban, tehát a pénzintézetek számára is itt a pozitív piaci légkör, hogy "villantsanak".
  • A növekedés legfontosabb hátráltató tényezőjének a szakemberhiányt jelölték meg a vezérigazgatók. A második helyre a technológiai változás mint nagy kihívás jött fel.
  • Utóbbin belül 2014-ről 2018-ra 27%-ról 70%-ra ugrott azok aránya, akik az alaptevékenységben, a core folyamatokban jelentős változásokat várnak a digitalizáció hatására, a szolgáltatások területén ez az arány még magasabb.
  • 8 olyan technológiát azonosított a PwC a tanulmányában, amely megváltoztathatja a vállalatok működési modelljét és az ügyfelek elvárásait: a kiterjesztett valóság, a virtuális valóság, a blockchain, a mesterséges intelligencia, a 3D nyomtatás, a drónok, a robotok és a dolgok internete.
  • 3 alapvető pénzintézeti stratégiát lát a PwC: 1. egyfajta Patyomkin-falu megoldás, amely csak a digitális ügyfél-érintkezési pontokat fejleszti, 2. a megfontolt fejlesztés, amely a legacy integrációk fejlesztését is célul tűzi ki (pl. API-k kialakítása), 3. All-in megközelítés (digitális natív bank létrehozása).
  • Sok bank nálunk és a világban is ráébredt az innováció szükségességére, de az EU-ban az innovációk 56%-át, az USA-ban a 36%-át a jogi megfelelés indukálja. Az elvárások azonban gyakran túl magasak, az átlagos elvárt megtérülés (ROI) az új digitális banki projektek esetén 20% körüli.
  • Nemzetközileg a vállalatok 43%-a rendelkezik dedikált innovációs csapattal, a magyar pénzintézeteknél alacsonyabb ez az arány.
  • A digitalizációs projektek gyakran nem teljesítik a megfogalmazott elvárásokat, kifutnak a megadott költség és időkeretből, szélsőséges esetben akár a megvalósítás közben lezárják azokat.
  • A PwC szerint széleskörű szemléletváltásra van szükség, hogy a digitális transzformáció nem egy projektet, hanem a szervezet lételemét jelentse a folytonos fejlődés érdekében.
  • 17 ezer pályakezdő megkérdezése alapján arra jutottak, hogy a fiatalok általában nem úgy akarnak dolgozni (digitálisan, rugalmas munkaidőben stb. akarnak), ahogy a pénzintézetek munkát kínálnak nekik.


Ez a 8 technológia fogja felforgatni a vállalatok jövőjét

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Senior portfólió-menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium