Előfizetői tartalom

Feljelentést tett az ÁAK az e-útdíj zsarolási ügyben

Portfolio
Az útdíjtender januári bedőlése miatt feljelentést tett a rendőrségen és a versenyhivatalnál az Állami Autópálya Kezelő Zrt. - értesült az Index. A rendőrség jelenleg vizsgálja, indítsanak-e nyomozást az ügyben. A tavaly decemberben lezárult eredeti e-útdíj tender azért hiúsult meg, mert a nyertes Getronics szokatlan piaci nyomásgyakorlásra hivatkozva visszalépett a kivitelezéstől. A kormány később emiatt titkosította az új tendert, amelyen egy kis magyar cég nyert.

"Kérem nyilatkozzanak arra vonatkozóan, hogy a nyomásgyakorlást ki, mikor, hol, kivel szemben alkalmazta, az konkrétan miben nyilvánult meg, történt-e erőszak?" - az Index információi szerint a rendőrök többek között ilyen kérdéseket tettek fel írásban a múlt héten a Getronics Kft.-nek. A Getronics szokatlan piaci nyomásgyakorlással indokolta idén január végén, hogy visszalépett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés