Gazt szed és állatokat terel az ausztrálok új robotja

2019. április 10. 17:22    
nyomtatás
 
Mesterséges intelligenciát használó mezőgazdasági robotokat fejlesztett egy ausztrál startup, találmányaik sokszorosításához és széles körben való értékesítéséhez pedig 6,5 millió ausztrál dollárnyi forrást vontak be - írja a CNBC.


Az Agerris légi és földi robotokat fejlesztett, egy ezek közül, a Swagbot például mesterséges intelligencia segítségével ismeri fel és semmisíti meg a gyomnövényeket a termőföldeken. A robot képes arra is, hogy állatokat tereljen, és az állapotukat értékelje.

"A farmereknek világszerte növelniük kell a termelésüket a mezőgazdasági produktivitásuk javításával, a legtöbben viszont még csak személyre szabott tanácsadást sem engedhetnek meg maguknak, mellyel növényeik termelékenységét javítani tudnák. A mi platformjaink segítenek a farmereknek a produktivitás javításában szenzortechnológia és automatizáció felhasználásával" - írja Salah Sukkarieh, az Agerris vezérigazgatója a University of Sydney weboldalán.

Nem az Agerris az egyetlen mezőgazdasági robotokat fejlesztő vállalat; a kaliforniai Abundant Robotics és az új-zélandi T&G Global például almaszedő robotokat épített a közelmúltban.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium