Előfizetői tartalom

Gyilkos drónokkal és önvezető autókkal riogat egy csapat brit tudós

Portfolio
A mesterséges intelligencia fejlődésével párhuzamosan egyre nagyobb a veszélye annak, hogy hackerek átveszik az irányítást robotok, drónok, önvezető autók felett és fegyvernek használják ezeket - írják az Oxford, a Cambridge és a Yale kutatói egy közösen összeállított jelentésben, melyben a mesterséges intelligencia veszélyeire hívják fel a figyelmet.

A "Mesterséges intelligencia rossz szándékú felhasználása" névre keresztelt jelentésben többek közt a következőket írják: az önvezető autókat például meg lehet téveszteni azzal, hogy a jelzőlámpák piros és zöld jelzésének értelmezését felcseréljük, ezzel máris hatalmas baleseteket lehet okozni, míg drónok nagy csapatát nemcsak megfigyelésre, hanem koordinált támadások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés