Előfizetői tartalom

Íme a technológia, ami megmenti a világot, és megmondja, mit vegyél karácsonyra

Portfolio
A big data technológia megmondja, kinek és mit ajándékozzunk karácsonyra, hol érdemes mobilhálózatot fejleszteni, képes optimalizálni a városi közlekedést, segít a klímaváltozás elleni harcban és ez még mindig csak ízelítő mindabból, amire képesek már ma a hatalmas adatbázisokat elemző megoldások. A technológiában rejlő lehetőségekről és a Vodafone big data terveiről Carra Anitával, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.

A távközlési cégeknél rengeteg adat gyűlik össze rólunk, mire lehet felhasználni ezt az értékes adatvagyont? A Vodafone világszerte több mint félmilliárd ügyféllel rendelkezik, akik mobilhasználatukon keresztül folyamatosan nagy mennyiségű adatot, információt generálnak. Fontos kiemelni, hogy ezeket az adatokat még anonimizálva is csak akkor elemezzük, ha ehhez az érintett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés