Előfizetői tartalom

Itt a harmadik generációs internet, amely átformálja a ma ismert világot

Sallai György, KPMG
Óriási potenciált rejt a "harmadik generációs internetként" is emlegetett blokklánc (vagyis blockchain) technológia üzleti alkalmazása, sokak szerint még a kiberbűnözés végét is elhozhatja ez a megoldás. Számos korábbi eset azonban arra is rávilágít, hogy a blockchain használatához az alapfunkcióját ki kell egészíteni üzleti funkciókkal és biztonsági modulokkal, illetve képessé kell tenni a rendszert arra, hogy illeszkedjen a jogi keretekhez is. Mindez azonban már ma sem számít utópiának, hiszen rendelkezésre állnak a szükséges megoldások.

A blokklánc biztonságának alapja - hívei szerint - három tényező: a jelenleg elérhető legjobb, kriptográfia alapú adattárolás, az elosztott működés, illetve az, hogy a rendszeren belüli tranzakciók megváltoztathatatlanok. A széles körben elterjedt, nyilvános kulcsú titkosítás mögött álló matematikai elv (az egész számok faktorizációjának nevezett problematika)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés