Előfizetői tartalom

Itt a magyar e-pénz - Még az MNB szűrőjén is átment

Alig két hónap telt el, mióta útjára indult egy vadonatúj magyar elektronikus pénz: a Barion. A Bitcoinnal ellentétben itt nem a bankrendszer vagy a jegybankok megkerülése a cél, hanem a hagyományos készpénz, jelen esetben a forint modernizálása egy Google-féle üzleti modellben. Kicsit anonim is, meg nem is, jórészt ingyenes, de van, amiért fizetni kell, bolti mobilfizetésre is alkalmas, de online is fizethetünk vele. Nem volt könnyű megszerezni az engedélyt a kibocsátásához, de az alapítók bíznak a sztoriban, hamarosan tőkebevonásra készülnek. Meglátjuk, mennyire lesz sikeres, addig is, ismerkedjünk meg a forint új köntösével!

Mi is az a Barion? Két hónappal ezelőtt egy teljesen új, magyar digitális pénz indult útjára, a Barion. Az alapítói előszeretettel hívják készpénz 2.0-nak, mivel a hagyományos készpénz digitális megfelelőjéről van szó "upgradelve több extrával". Ha csak ennyit tudnánk, akkor könnyen összekeverhetnénk például a Bitcoinnal, de a Barionnál egy MNB által engedélyezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés