Előfizetői tartalom

Itt az MNB nagy bejelentése: indul az innovációs program

Portfolio
Az MNB Innovációs Pénzügyi Tesztkörnyezet (Regulatory Sandbox) elindításával támogatja a pénzügyi rendszerben a fintech újítások biztonságos, a pénzügyi stabilitást nem veszélyeztető elterjedését. A 2019 elején induló tesztkörnyezetben a - meghatározott feltételeknek megfelelő - pénzügyi intézmények az MNB rendeletekben foglalt egyes rendelkezéseket korlátozott ideig eltéréssel teljesíthetik egy-egy innovatív megoldás szoros felügyeléssel és a fogyasztók kiemelt védelmével történő tesztelése során. Az innovátorok egy előzetes konzultáció keretében már a mai naptól jelentkezhetnek a tesztkörnyezetbe.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa elfogadta a hazai Regulatory Sandbox, azaz az Innovációs Pénzügyi Tesztkörnyezet (IPT) működtetésére vonatkozó MNB rendeletet.A 2019 elején induló IPT olyan felügyelt környezetet jelent az innovatív megoldások valós ügyfelekkel történő tesztelésére, ahol a tesztelésre felkészült pénzügyi intézmények ideiglenesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés