Előfizetői tartalom

Jön a magyar kártyás rendszer - Íme a bankok véleménye

Portfolio
Mai Pénzügyi IT konferenciánkon több forró kérdést is megvitattak a magyar pénzintézetek és az IT-szakma képviselői. Mennyire kell félniük a magyar bankoknak és biztosítóknak a FinTech cégek előretörésétől? Tényleg jelentős a veszély, hogy elveszik a piacukat? Az első közönségszavazáson máris kiderült, hogy a résztvevők közel háromnegyede használt már valamiféle FinTech megoldást banki vagy biztosítói szolgáltatására, ezen belül 25 százalék többfélét is, míg 47 százalék valamilyen bolti fizetést használt már. A külföldi trendek Magyarországi megjelenéséről, a hazai pénzintézetek ezekre adott válaszairól volt szó Pénzügyi IT konferenciánk első panelbeszélgetésén. Az esemény második panelbeszélgetésén pedig a tervbe vett magyar kártyás elszámoló rendszerről vitatkoztak a bankok, kártyatársaságok és az MNB-t képviselő Bartha Lajos. Harmadik szekciónkon ezután IT-biztonsági kérdéseket feszegettünk.

2016. április 05. 16:15 Megosztás A kártyás adatok ellopása világméretű sport, de még ez a kisebb baj IT-biztonsági szekciónkat is mindjárt közönségkérdéssel kezdtük. Arra voltunk kíváncsiak, a jelenlévők személy szerint milyen pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés