Előfizetői tartalom

Készpénzt kezdtek el osztogatni a budapesti belvárosban, óriási biznisz lett belőle

Kevesen tudják, de a világ egyik legnagyobb bankfüggetlen ATM-hálózatát üzemeltető cégét 1994-ben Magyarországon alapította két amerikai, mégpedig azért, mert akkoriban a készpénzközpontú közép- és kelet-európai régióban alig voltak bankautomaták. Az elképesztő sikersztorit befutó cég mára 5 milliárd dollár feletti piaci kapitalizációval rendelkezik, és zsinóron húzzák felfelé a részvényárfolyamát. Hiába terjednek az elektronikus fizetések, az ATM-ek korszaka még nem járt le, hanem egyelőre még virágzik ez a piac.

1994-ben Magyarországon alapította a Dan Henry és Mike Brown sógorpáros a Euronetet, vagyis azt a bankfüggetlen ATM-eket üzemeltető céget, amely mostanra a világ egyik legnagyobb szolgáltatójává nőtte ki magát a területen, kék-sárga automatáikba lépten-nyomon belefuthatunk Budapest belvárosában. '94-ben Budapesten egyetlen ATM-mel indultak, mostanra azonban kicsit más a helyzet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés