Két magyar cég is nyert a legrangosabb európai fintech versenyen!

2019. február 13. 19:46    
nyomtatás
 
A londoni Finovate nevű fintech cégeknek rendezett versenyen két magyar cég is "Best of show" díjat nyert el néhány perccel ezelőtt: a Dorsum és a Wup érdemelte ki a díjat.


Taroltak a magyar startupok a londoni Finovate Europe 2019 nevű fintech versenyen, ahol az európai fintech startupok krémje mutatja be minden évben az innovációját. Ezúttal két magyar fintech startup is "Best of show" díjat nyert a versenyen:

a Dorsum és a Wup magyar fintechek szerepeltek a díjazottak között.A rendezvényen előadó 72 cégből 8-an kapták meg a rangos elismerést.

A Dorsum a MyWealth nevű vagyonkezelési és befektetési mobil és webes appal nyerte el a díjat, az ebben bemutatott easy invest nevű funkcióval személyre szabott befektetési ajánlást adhatnak a bankok az ügyfeleiknek.

Ez egy mesterséges intelligenciával és tanuló robotchattel működő app, amellyel hibrid kiszolgálási modellt lehet megvalósítani, vagyis az automatikus befektetési ajánlás ötvözhető a pénzügyi tanácsadó által adott ajánlással.


- mondta el lapunknak a Dorsum vezérigazgatója, Kő Róbert.

Ha a mobilappot egy befektetési szolgáltató megveszi, akkor az ő ügyfele nyomon követheti az appban a befektetési portfólióját, és a szoftver a portfóliók újrasúlyozásban is segít. Kiszámolja, hogy az ügyfél meglévő portfóliója és a modellportfóliója között mekkora a különbség, és ez alapján javaslatot tesz termékek megvásárlására, átsúlyozásra. Ha az ügyfélnek tetszik a felajánlott módosítás, akkor egy érintéssel végre is hajthatja a tranzakciókat, vagy kapcsolatba léphet személyes tanácsadójával, találkozót szervezhet vele, vagy a chatbot segítségét kérheti, és automatikus portfólió-értesítéseket is beállíthat az appban.

2018.08.29 05:42 Szép csendben nagy dobás készülődik a magyar befektetéseknél

A Wup a SalesUp nevű megoldásával nyerte el a díjat, Bodnár Béla, a WUP alapítója és ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta:

A Sales.up abban segít a bankoknak, hogy a digitális térben tudjanak eladni, és ne csak a hagyományos csatornákon történjen az értékesítés. Az ügyfél mindig a megfelelő pillanatban, a megfelelő élethelyzetének megfelelő ajánlatot kapja, vagyis nem szőnyegbombázással jutnak el hozzá az ajánlatok.


2018.10.30 13:10 Új magyar sikersztorin dolgozik a hazatérő fintechguru
2018.09.12 11:13 Vinnai Balázs a WUP-hoz igazolt

A Sales.up névre keresztelt termékről itt is részletesen írtunk, lényege, hogy ebben a banki architektúrába épülő rendszerben előre meghatározott belépési pontokat, "insight"-okat határoznak meg, amelyek képesek hatalmas adatbázisok újraelemzése nélkül megmondani, hogy egy ügyfél éppen házat vesz vagy éppen megbetegedett, esetleg külföldi útra készül, majd az adott élethelyzetre célzott ajánlatot vagy interakciót kezdeményezhet a bank.

A rendszer ráadásul nem csak tranzakciós adatokat elemzi, de másmilyen adatforrásokból - így például a mobiltelefon helyzetéből, a telefonon lévő képekből vagy akár időjárási adatokból - is képes pontos képet alkotni a felhasználóról, természetesen csakis annak beleegyezésével.

Két magyar cég is nyert a legrangosabb európai fintech versenyen!


Két magyar cég is nyert a legrangosabb európai fintech versenyen!Kő Róbert

vezérigazgató

Dorsum Zrt.

Kő Róbert a Budapesti Közgazdasági Egyetem számvitel és marketing szakán szerzett diplomát, angol és német nyelven beszél. Tanulmányai befejeztével a Globex Brókerháznál kezdte meg pályafutását a brókercég back... Tovább »Bodnár Béla

vezérigazgató

W.up

Bodnár Béla a W.UP Kft. alapítója és ügyvezető igazgatója, aki a Miskolci Egyetemen végzett közgazdászként, majd műszaki informatikusként. 12 évig az IND Group, ill. a Misys kötelékében dolgozott számos hazai és... Tovább »
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium