Előfizetői tartalom

Kiderült, kiken keresnek vagyonokat a bankok a kártyákkal

2017-ben durván 500 milliárd forint pénzforgalmi bevétele volt a bankoknak, ami az előző évhez viszonyítva 6 százalékos növekedést jelentett. Az NGM készpénzmentesítő POS-telepítési programja tavaly év végén indult be igazán, a negyedévben 5 ezerrel nőtt a kártyát elfogadó legkisebb forgalmú boltok száma - derül ki az MNB adataiból. Az állam ezzel egy piaci kudarcot orvosolhat, hiszen elképesztően pici, szinte niche-nek nevezhető kártyás piacot jelentenek a bankoknak a kisboltok, miközben hatalmasat a multik. Persze ez idővel változhat.

Financial IT and Disruptive Technologies 2018 Az elektronikus fizetési piacot felforgató technológiákkal kiemelten foglalkozunk a Portfolio Financial IT and Disruptive Technologies konferencián, május 15-én. Információ és jelentkezés 2017-ben összesen majdnem 503 milliárd forintos bevétele volt a bankoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés