Előfizetői tartalom

Kiszakadnak Európából az ipari forradalmárok, készüljünk a káoszra?

Portfolio
Miközben a bankok attól rettegnek, hogy elveszik a fintechcégek a kenyerüket, a legnagyobb pénzügyi startuppiac épp kiszakadni készül az Európai Unióból, magával ragadva a befektetők kedvenc alternatív bankjait is. Nagy-Britannia fintechszektora ugyanis nagyobb, mint az EU maradék 27 tagországáé, kíválása után pedig egyáltalán nem biztos, hogy Németország vagy Franciaország lesz a régió domináns fintechközpontja, Spanyolország is hatalmas szeletet hasíthat ki a tortából. Közben az inkumbens pénzügyi intézmények közül főleg a fizetési rendszerekkel és a hagyományos bankolással foglalkozó szereplők aggódnak a felforgatók miatt- az Európai Parlament és az Európai Bankhatóság erről szóló tanulmányaiból szemezgettünk érdekességeket.

Portfolio Banking Technology 2018 Hasonló témákról szó lesz a Portfolio Banking Technology 2018 konferenciáján is. Regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés 1. Főleg a lakossági bankok rettegnekAz Európai Bankhatóság (EBA) egy friss tanulmányt adott ki arról, hogy hatnak majd a fintechcégek az inkumbens...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés