Kiváltságos lett a briteknél a Transferwise

2018. április 17. 11:33    
nyomtatás
 
Elszámolási számlát nyitott a Transferwise, mellyel a brit startup az első olyan nem banki szereplővé vált az országban, amely képes azonnali átutalásokat teljesíteni egy külső bank segítsége nélkül. A számlával együtt a Transferwise a brit Faster Payments Scheme (FPS) fizetési rendszernek is a tagja lett - számol be a fintechcég sajtóközleményben.


2017 júliusa óta engedélyezi a Bank of England, hogy nem banki szereplők is elszámolási számlát nyissanak, elsőként a Transferwise jelentkezett erre a lehetőségre. A fintechcég egyúttal tagjává vált a Real Time Gross Settlement fizetési rendszernek is.

Az RTGS és FPS-tagsággal a startup 85%-kal tudta csökkenteni a feldolgozási költségeit, mivel nem kell egy kereskedelmi banknál vezetniük az elszámolási számlát, valamint fontban azonnali átutalásokat is nyújtani tudnak, a hét minden napján, minden órában. A lépés után a Transferwise arra kérte az EKB-t, hogy kövesse a brit jegybank példáját.

Kristo Käärmann, a Transferwise vezérigazgatója szerint a lépés lehetőséget ad végre a techcégeknek arra, hogy megkerüljék az inkumbens bankokat. A vezérigazgató úgy véli, hogy a pénznek olyan egyszerűen és gyorsan kellene mozognia nemzetközileg, mint egy e-mailnek.

A Transferwiseról itt írtunk:
2018.02.27 05:40 Pusztító támadás a bankjaink ellen: eurómilliókat buknak minden egyes nap
2018.02.15 05:33 Magyar segítséggel hirdet nyílt forradalmat a bankok ellen Európa legmenőbb startupja

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium