Előfizetői tartalom

Közel 4 millió magyar játszik videójátékokkal

Portfolio
Magyarországon stabilan magas, 60% körüli azok aránya, akik videojátékoznak - derül ki az eNET 2018 szeptemberi kutatásából. Bár érdemben nem nőtt a videojátékosok köre, viszont, akik játszanak, egyre többet költenek videojáték vásárlásra, illetve a játékhoz kapcsolódó hardver és periféria beszerzésre is. Mindeközben folyamatosan nő azok száma is, akik okostelefonon játszanak, megerősítve ezzel a mobiltelefon elsődleges játékplatform szerepét - olvasható az eNET közleményében.

A videojátékokkal játszók magyarországi száma a 2018-as felmérés alapján 3,7 millió fő.Ez a szám elsőre soknak tűnhet, de a kutatás a videojátéknak egy tágan vett értelmezéséből indul ki, és ide sorolja a mobileszközökön, PC-n, konzolon való online és offline játékot egyaránt. A hazai 18 és 65 év közötti lakosság kétharmada egyetért azzal, hogy videojátékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés