Előfizetői tartalom

Közeleg a változás Magyarországon, amibe beleremeghet a bankrendszer

Magyarországon jövő januártól kopogtathatnak a bankoknál a fintechcégek: a megújított pénzforgalmi irányelv (PSD2) szerinti engedéllyel rendelkező külső szolgáltatók ettől kezdve szabályozott módon csatlakozhatnak a bankszámlánkhoz. Például olyan appot fejleszthetnek, amivel minden bankszámlánkat egy helyről kezelhetjük, és vadiúj mobilos és online fizetési megoldások is jöhetnek, amelyekkel közvetlenül a bankszámlákról költhetjük el a pénzt, még kártya sem kell hozzá. Elmagyarázzuk, miért fontos az új pénzforgalmi irányelv, milyen újításokat hozhat, milyen fogalmakat érdemes ismerni és hogyan rendezheti át a pénzforgalmi piacot.

Portfolio Banking Technology 2018 Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio november 15-ei Banking Technology konferenciáján. A regisztrációt megnyitottuk! Információ és jelentkezés PSD2 rövidenAz unión belüli pénzforgalmat harmonizáló PSD2 nevű irányelv a bankoknak kiélezettebb versenyt, a fintechcégeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés