Közös PSD2-es platformot indítanak a norvég bankok

2018. augusztus 10. 10:48    
nyomtatás
 
Három norvég bank úgy döntött, nem várja meg, míg új piaci szereplők vagy nagy IT-cégek lecsapnak az ügyfeleikre, ehelyett közös számlaaggregációs platformot indítanak - írja aFinextra.

A PSD2 okozta változásokról kiemelt helyen lesz szó a Portfolio november 15-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!
A norvég Sbanken, a Sparebanken Vest és a Sparebanken Song og Fjordane arról egyezett meg, hogy közös platformot indítanak ügyfeleiknek, amelyen keresztül a több banknál is ügyfélként jelen lévő ügyfelek egy helyen láthatják banki ügyeiket, adataikat.

A platformot még jóval a jövő ősszel végleges formáját elérő PSD2 szabályozás előtt tervezik bevezetni, a cél az lenne, hogy megelőzve az új piaci szereplőket és a nagy IT-cégeket maguk tegyék elérhetővé a számlaaggregációs platformot.

Ha a norvég banki ügyfelek már eleve egy helyen elérhetik az összes banki információjukat, akkor a külföldi szereplők piacra lépési korlátai jóval magasabbak lesznek

- írják a bankok közös közleményükben.

A közös projekthez várják a többi bankot is, melyet egy fintech klaszter, a Finance Innovation szervez.


A PSD2 okozta változásokról kiemelt helyen lesz szó a Portfolio november 15-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium