Lebukott az egyik legmenőbb egészségügyi startup: az egész egy nagy csalás

2018. március 14. 18:02    
nyomtatás
 
Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) "masszív csalással" vádolja a Theranos nevű startupot és alapítóját, Elizabeth Holmest.


2013-tól 2015-ig mintegy 700 millió dollárnyi befektetői tőkét gyűjtött össze a cég - számol be a CNBC. Az SEC vádja szerint a Theranos megtévesztette a befektetőit, akiknek azt állították, hogy létrehoztak egy hordozható vérelemző készüléket, amely egy csepp vérből laborvizsgálatok tömkelegét képes elvégezni egy pillantás alatt.

Az SEC szerint a Theranos
  • megtévesztő termékdemonstrációkat szervezett,
  • hazudott a cég kereskedelmi partnerivel ápolt kapcsolatáról,
  • illetve hazudott az államnak és a kereskedelmi partnereinek is a termék állapotát illetően.

A csalással Holmes mellett a cég volt elnökét, Ramesh Balwanit is megvádolták.

A startupot lényegében a Wall Street Journal buktatta le, amely több vizsgálatot is végzett a termékeiken. Korábban már egy befektetőjük, a Partner Fund Management beperelte őket - ők 96 millió dollárt raktak a cégbe.

A Theranos története fontos tanulság a Szilícium-völgy számára. Azok az innovátorok, akik forradalmasítani akarnak egy piacot, el kell, hogy mondják befektetőiknek, mire képes a jelenben a technológiájuk, nem csak azt, hogy mire lesz majd képes egyszer a jövőben
- mondta az ügyről az SEC San Franciscó-i vezetője.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium