Megszólalt a GIRO: már a bankoknál a nyugdíjak

MTI, Portfolio
2019. január 11. 21:12    
nyomtatás
 
A Magyar Államkincstár (MÁK) által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak - közölte a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer üzemeltetője. Ugyanakkor, ahogy korábban is írtuk, ez értelmezésünk szerint nem jelenti azt, hogy a számlákon jóvá is írják a nyugdíjakat a bankok.


Az átutalási rendszereket működtető GIRO közölte: a MÁK által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak.

Ugyanakkor a legtöbb bank számlavezető rendszere normál esetben estére bezár, és reggel újra kinyit. Amelyik banknak a zárást követően küldték el a tranzakciókat, azoknál a bankoknál - ha kivételesen emiatt nem tartottak nyitva hosszabban - csak hétfőn kapják meg a nyugdíjasuk a pézüket.

Több olvasónk este 9 óra körül is arról számolt be, a bankszámlájára mostanáig sem érkezett meg a várt összeg, míg előfordul olyan beszámoló, amely szerint még este nyolc órakor, vagy azután is érkezett jóváírás.

2019.01.11 19:59 Felháborodtak a nyugdíjasok: még mindig nem kapták meg a pénzüket
2019.01.11 19:17 Az államkincstár állítja: mindenki megkapja a nyugdíját
2019.01.11 12:37 Megtudtuk: banális hiba miatt késnek a nyugdíjak

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium