Előfizetői tartalom

Mesterséges intelligencia építhet a kormánynak adatbázist

Portfolio
Elsősorban a mesterséges intelligenciában és az 5G technológiában rejlő lehetőségekről volt szó a mai Infoparlamenten. A rendezvényen elhangzott, hogy egy évtizeden belül elkészülhet a mesterséges intelligencia és a digitalizációs eszközök használatával egy olyan adatbázis, amely a kormányzati döntések előkészítésében is használható lesz. A Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója pedig közölte: még idén jelentős számú új, állandó 5G állomást telepítenek Budapest központjában - derül ki a rendezvényt szervező Infotér közleményéből.

Soltész Attila, az Infotér elnöke köszöntőjében elmondta, "a mesterséges intelligenciával kapcsolatban a legnagyobb elmék fogalmazták meg aggályaikat. Ugyanakkor a pesszimisták is elismerik, hogy az MI nem csak fogyasztás növelésére alkalmazható, hanem olyan társadalmi problémák felszámolására, amelyekkel eddig nem sikerült megküzdeni". Az Infotér elnöke a környezetvédelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés