Mindjárt kész a svájci kriptopénz-szabályozás, szivárognak a részletek

2018. november 6. 09:00  english version   
nyomtatás
 
800%-os fedezetet kellene létrehozniuk a svájci bankoknak kriptopénz-állományukra - véli a FINMA, a svájci pénzügyi felügyelet.


A FINMA egy levélben taglalja a tőkepuffer létrehozásának szükségességét, ezt a svájci adóhatóságnak és a bankoknak küldte meg.

A 800%-os tőkepufferrel a FINMA szerint fedezni lehetne a kriptopiac volatilitásából felmerülő hitelkockázatokat is. Mindez azt jelenti, hogy a svájci hatóság a legkockázatosabb eszközkategóriába sorolná a kriptopénzeket és nem tekinti őket likvid eszköznek sem.

A fedezeti követelmények mellett a FINMA megszabná azt is, hogy a pénzintézetek teljes tőkéjük maximum 4%-ának megfelelő kriptopénz-állománnyal rendelkezhetnek.

A javaslatait vélhetően a bázeli felügyeleti testület elé vinné a FINMA november 26-27-én.

(Coin Telegraph)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium