Előfizetői tartalom

Mit tehetnek a bankok az adatbiztonságért?

Portfolio
Mit tehet egy pénzintézet az adatai biztonsága érdekében? Vannak-e ma információvédelmi kockázatok egy pénzintézetnél, amit akár rosszul megírt szoftverek is jelenthetnek? Vajon a belső veszély, vagyis a dolgozó adatszivárogtatása, vagy a külső veszély jelent nagyobb kockázatot? - vázolta fel a panelbeszélgetés főbb témáit Keleti Arthur, a T-Systems IT biztonsági stratégája a Portfolio.hu Pénzügyi IT konferenciáján.

Alapvetően megkülönböztethetünk külső és belső kockázatokat. A külső kockázat azt jelenti, hogy a különböző bejelentkezési csatornákon hogy fordulhatnak elő beavatkozások. A belső biztonságot pedig, hogy ezek az adatok hol vannak tárolva, az egyes alkalmazottak mihez férnek hozzá. Baranyi Szabolcs, az IBM Magyarország Információ Menedzsment szoftver specialistája a belső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés