Nagy dobásra készül az Uniqa ősszel

2018. május 16. 10:25    
nyomtatás
 
2017-ben 820 millió forintos adózás előtti eredményt ért el az Uniqa Biztosító, 2018-ra 1,395 milliárd forintos adózás előtti profitot tervez a menedzsment 12,8 százalékos költséghányad mellett. A biztosító bruttó díjelőírása tavaly 10 százalékkal (64 milliárd forintra) nőtt éves alapon, az első negyedévben is ekkora növekedést értek el az értékesítésben, és az év hátralevő részében is ehhez hasonló tervet tűztek ki. Ősszel insurtech területen nagy dobásra készül a biztosító, de további részleteket még nem árult el Kurtisz Krisztián, az Uniqa Biztosító vezérigazgatója.


2017-ben 820 millió forintos adózás előtti eredményt ért el az Uniqa, idén a terv 1,395 milliárd forint. Tavaly 13,41 százalék volt a biztosító költséghányada, 2018-ban 12,8 százalékot terveznek. A cégen belül szervezet átalakítási projekt indult el 2016-ban, 40 középvezetővel indultak neki az útnak, most 32 középvezető dolgozik a biztosítónál és kb. 70 százalékuk nem dolgozott korábban a biztosítónál.

200-ról 43-ra csökkent a termékek száma, miközben az értékesítés összességében 10 százalékkal nőtt. A corporate/bank sales területen 30 százalékkal, az online területen20 százalék felett emelkedett az értékesítés , míg az alkuszi értékesítés 10, a függő értékesítés/MLM hálózat 5 százalékkal nőtt tavaly. A 2017-es eredmények és a 2018-as terv többek között ezeknek a változásoknak köszönhetők.

2018 az innovációról fog szólni, egy olyan lépéssel készül a biztosító ősszel, ami "egyedülálló lesz a magyar piacon". Az Uniqa Biztosító bécsi anyavállalata elindított egy innovációs hubot és egy kockázati tőketársaságot insurtech cégek, ötletek támogatására, "Magyarországon ősszel a saját módunkon térünk vissza erre a témára" - mondta Kurtisz Krisztián, az Uniqa Biztosító vezérigazgatója.

A több mint 500 fős ügynökhálózat elektronikus aláírással ellátott tabletet kapott, egy új lakásbiztosítási terméket vezettek be, amelynél az ügyintézés így már teljesen papírmentesen történik. Emellett amennyiben egy ügyfél online jelenti be a kárigényét, és a kért adatokat becsatolja, de nem kapja meg 3 napon belül a kártérítést, akkor az Uniqa 15 ezer forintot fizet az ügyfélnek "büntetésként".

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium