Napokon belül élesíthetik az Apple Payt Magyarországon

2019. május 13. 08:40    
nyomtatás
 
Az Apple Payt hamarosan Magyarországon is bevezethetik, napokon belül elérhetővé válhat a mobilfizetési szolgáltatás - írja a MacRumors.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio május 28-ai Financial IT and Diruptive Technologies konferenciáján. Érdemes eljönni!Kereskedés Apple-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Bár androidos telefont használóknak ez már egy több éves történet, hamarosan az iPhone felhasználók is kipróbálhatják itthon az NFC-s mobilfizetést: a jelek szerint az Apple mobilfizetési szolgáltatása hamarosan elérhetővé válik Magyarországon.

Az oldal azt tapasztalja, hogy az Apple már el is végezte azokat a szerver-oldali beállítás módosításokat, amelyeket közvetlenül a bevezetés előtt szokott megtenni. Magyarország mellett ezek szerint Luxembourgban is bevezetik a szolgáltatást, a cikk szerint napokon belül.

A BGL BNP Paribas luxemburgi bank megerősítette, hogy az Apple Pay hamarosan éles lesz náluk, ugyanakkor Magyarországi bevezetésről csak most először lehet hallani - írja lap. Az ING és az N26 neobank szerint Hollandiában, Romániában, Észtországban, Görögországban, Portugáliában, Szlovákiában és Szlovéniában indulhat el a közeljövőben a szolgáltatás.

Az Apple Payt először 2014-ben indították el az USA-ban, azóta számos más országban élesítették, a teljes lista itt érhető el. Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook márciusi nyilatkozata szerint 40 országban lesz elérhető év végéig a mobilos fizetés.

Az Intes Sanpaolo tavaly egyezett meg az Applelel a szolgáltatás bevezetéséről, ekkor megkérdeztük a CIB Bankot (amely az Intesa Sanpaolo hazai leánya), hogy ez azt jelenti-e, hamarosan Magyarországon is elérhetővé válik a mobilfizetés. A CIB-től azt a választ kaptuk, hogy bár "az Apple és az Intesa Sanpaolo megegyezése mindenképpen elősegíti az Apple Pay elérhetőségét a CIB Bank ügyfelei számára" legkorábban idén vezethetik be a szolgáltatást.Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio május 28-ai Financial IT and Diruptive Technologies konferenciáján. Érdemes eljönni!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium