Német fintech startupba száll be a Goldman

2019. május 16. 08:58    
nyomtatás
 
A Goldman Sachs egy német fintechbe, az Elinvarba fektet be, amely a mostani befektetési körben összesen 20 millió eurót gyűjtött - írja a Bloomberg. A startup egy olyan digitális platformot épít, amelyen keresztül a tradícionális bankok könnyebben tudják online csatornára terelni a szolgáltatásaikat.

A bankok és biztosítók digitalizációjával kiemelt helyen foglalkozunk május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon. Érdemes eljönni!Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Goldman Sachs volt a legnagyobb befektető a berlini központú Elinvar nevű startup legújabb tőkebevonási körében, melyen 20 millió eurót kapott a cég. A befektetési körben a Goldman mellett a korábbi befektetők, az Ampega Asset Managementés a Finleap. A Goldman a mostani kör után 13,9 százalékos részesedéssel, az Ampega és a Finleap 32,8-32,8 százalékkal rendelkezik a cégben. A pénzből külföldi terjeszkedést tervez a cég. Jelenleg 80-an dolgoznak a cégnél, év végéig ezt 100-ra szeretnék növelni.

Az Elinvar alapítói a deutsche Banknál dolgoztak vezetői pozíciókban, innen léptek át a fintech startupok világába. A cég egy olyan digitális platformot fejlesztett, amellyel a hagyományos pénzintézetek könnyebben tudják elektronikus csatornára terelni a szolgáltatásaikat. A cég üzleti modellje úgy néz ki, hogy a platformon keresztül szerzett bevételek egy részét kéri el a bankoktól.

(Bloomberg)

A bankok és biztosítók digitalizációjával kiemelt helyen foglalkozunk május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon. Érdemes eljönni!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium