Előfizetői tartalom

Obamáék megunták a kártyás botrányokat?

Portfolio
Barack Obama amerikai elnök aláírta azt a kormányrendeletet, amely szerint a jövő év elejétől kezdve a kormányzati szervek kizárólag chipes és PIN-kódos kártyaolvasókat használhatnak - számolt be a Finextra.com. A lépés újabb jel arra, hogy az amerikaiak már unják, hogy az elavult mágnescsíkos POS-terminál hálózatuk miatt újra és újra rekordokat döntő hackertámadások áldozatául esnek.

Az elmúlt egy évben összesen több mint 100 millió amerikai állampolgár esett áldozatul valamilyen kártyás hackertámadásnak, és így személyes adataik egy része pénzügyi csalók kezébe kerülhetett. A botrányok egymást követték, ellopták például sok tízezer vásárló adatait a Target és a Home Depot üzleteiből, de bankokat is (mint a JP Morgan Chase) sikeresen támadtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés