Előfizetői tartalom

Összehasonlítottuk a Facebook szuperpénzét és a bitcoint, meglepő dologra jutottunk

A Facebook jövő évben elindítandó Libra nevű kriptopénze és a bitcoin - vagyis a világ első kriptopénze - ugyan elsőre nagyon hasonlítanak egymásra, de valójában egy dolog közös bennük igazán: a legjobb fájdalomcsillapítókkal teletömött jegybankár vagy felügyeleti vezető legyen a talpán, aki képes migrénes fejfájás nélkül koherens módon szabályozni őket. Összeszedtük, melyek a különbségek, és miért nem szerencsés a két pénzt, amelyik közül az egyik még csak nem is létezik, egy lapon emlegetni. Annak ellenére, hogy a szabad világ legnagyobb hatalmassága, Donald J. Trump is megtette ezt pár nappal ezelőtt.

Portfolio Banking Technology 2019 A Libráról is szó lesz a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Bitcoin=Libra?Donald Trump posztja a Libráról és a Bitcoinról az egész világsajtót bejárta, és amióta a Facebook bejelentette a Libra-projektet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés