FONTOS Fájdalmas új adót vetnének ki a ketyegő biológiai bomba miatt, csak a mód a kérdés
 
Előfizetői tartalom

Összehozták a magyarok: 5 éves rekord a bankkártyáknál

A jó hír, hogy egyre többször és egyre többet fizetünk bankkártyával, több az elfogadóhely, miközben közel két év óta először csökkent a kártyás készpénzfelvételek értéke is az idei első negyedévben. Ráadásul még a bankfiókokban is valamivel kevesebb készpénzt vettünk fel. A rossz hír, hogy még mindig 1,8-szor több pénzt veszünk fel a kártyánkkal, mint amennyit vásárolunk vele. Hosszú idő után összességében némi bizakodásra adnak okot a friss statisztikák.

Az idei első negyedévben 30 százalékkal nagyobb értékben fizettünk a bankkártyáinkkal, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban, ilyen mértékű bővülésre az elmúlt 5 évben (korábbról nincs ilyen adatunk) nem volt példa.Ez önmagában még nem lenne elég ahhoz, hogy a készpénz kárára örvendjünk, mert az utóbbi pár évben volt olyan negyedév is, amikor a kártyás fizetések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés