Politikai támadás a Revolut ellen orosz kapcsolatai miatt

2019. február 14. 08:51    
nyomtatás
 
Azzal vádolja egy litván parlamenti képviselő a Revolutot, hogy orosz kapcsolatokkal rendelkezik és bele akar avatkozni az ország belpolitikájába. A fintechcég minden vádat tagad.


Decemberben szerzett EU-s banklicencet a Revolut Litvániában, Stasys Jakeliunas, a litván parlament költségvetési és pénzügyi testületének elnöke most viszont azzal vádolja őket, hogy beleavatkoznak az ország belpolitikájába. A képviselő szerint a neobank emellett ráadásul "nem elég transzparens." A politikus orosz kapcsolatok ápolásával is vádolja a fintechcéget, de nem egyértelmű, hogy pontosan ez alatt mire gondol. Vélhetően elsősorban Nikolay Storonsky, a Revolut vezérigazgatójának orosz származása az, ami zavarja a képviselőt.

A Revolut tagadja, hogy orosz megbízásra dolgozna és úgy véli, Storonsky orosz háttere irreleváns, hiszen 20 éves kora óta az Egyesült Királyságban él és brit útlevele is van. Jakeliunas támadását politikai indíttatásúnak nevezték.

Storonsky édesapja egyébként a Promgaz, a Gazprom egyik divíziójának igazgatója - a Promgaz 2014 óta az amerikai szankciós listán van. Emellett a Revolut befektetői közt megtalálható a DST Global is, egy orosz származású portfóliómenedzser, Juri Milner kezeli, de állítólag orosz pénzt nem kezel.

A Revolut már korábban is célkeresztbe került a vezérigazgató orosz származása miatt, néhány hete pedig jelentős negatív sajtóvisszhangot kapott, amiért az Egyesült Királyságban futó legújabb kampányát sokan megszégyenítőnek találták az egyedülállók számára.

(Business Insider, Telegraph)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium