Pörög a fizetési piac, sorra tőzsdére lépnek a mamutok

2019. április 15. 08:24    
nyomtatás
 
Tőzsdére ment a Nexi, egy fizetési megoldásokat szállító olasz cég. 2019-ben eddig ez a legnagyobb tőzsdei kibocsátás Európában.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio május 28-ai Financial IT and disruptive Technologies konferenciáján. Érdemes eljönni!Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Nexi nevű fizetési megoldásokkal foglalkozó olasz cég 2,01 milliárd eurónyi friss tőkét vont be tőzsdére lépése során 7,3 milliárd eurós értékeltség mellett, ez az idei év legnagyobb értékű IPO-ja. A Nexi egy hitelkártya-kibocsátó és ATM-eket üzemeltető, illetve digitális fizetéseket fejlesztő vállalat, a cég részvényeit darabonként 9 euróért vezették tőzsdére.

Az utóbbi időszakban több nagy fizetési cég is tőzsdére ment, a fizetési folyamatokat kezelő (payment processing) Network International néhány napja, április 10-én lépett a londoni tőzsdére, míg az Ayden nevű online fizetési piacon aktív holland cég tavaly júniusban, Amszterdamban ment tőzsdére.

(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium