Pörög a készpénzmentes fizetés a Szigeten, imádják az újdonságokat a fesztiválozók

2019. augusztus 12. 15:01    
nyomtatás
 
A Szigeten bulizók már a mobilappon keresztül is követhetik a költéseiket, egyenlegüket, és sokan is használják ezt az új funkciót - tudtuk meg Solti Attilától, a Sziget készpénzmentes fizetési rendszerét üzemeltető Festipay operatív igazgatójától. A vásárlások durván 70 százaléka zajlik karszalagos fizetéssel a Szigeten, pedig idén már a bankkártyák mellett Apple Pay-jel is használható a rendszer.


Portfolio: Az első napok tapasztalatai alapján mennyire pörög a fizetés a Szigeten? A tavalyihoz képest mindezek alapján nőhet a forgalom?

Solti Attila: Mi úgy érzékeljük, hogy a feltöltőpontok csak a kiemelt időszakokban terheltek, azok közül is a bejáratokhoz, kempingekhez közeliek. 22 konténerben várjuk a feltölteni vágyókat, javasoljuk, hogy nézzenek szét a fesztivál területén. Mi a tavalyihoz közeli összforgalmat várunk, de nem gondoljuk, hogy azt meghaladja. Persze vannak még erős napok a fesztiválon, főleg a zárónap lesz ilyen.

Pörög a készpénzmentes fizetés a Szigeten, imádják az újdonságokat a fesztiválozók


Fotó: Festipay/Gyurkovics Anna

Melyik típusú fizetést használják a legszívesebben a fesztiválozók? A karszalagos fizetés mennyire népszerű idén?

A vásárlások a Festipay részéről zavartalanul működnek, a karszalagba épített fizetési chip nagyon kedvelt, főleg a bérletesek használják, de a napijegyesek körében is népszerű ez a biztonságos forma. A vásárlások 70%-a még jelenleg is a karszalagokkal történik, 30% a bankkártyás vásárlások aránya, ezt úgy értékeljük, hogy nagyon népszerű a termékünk.

Pörög a készpénzmentes fizetés a Szigeten, imádják az újdonságokat a fesztiválozók


Solti Atttila (Fotó: Markos Kristóf)

Kihasználják az online feltöltés lehetőségét?

Az online, applikációs feltöltések száma idén nőtt, az összes feltöltés negyede ezen a csatornán keresztül érkezik.

A fesztivál mobilappján mennyien követik a költéseiket, egyenlegüket, mennyire népszerű ez az új funkció?

Az automatikus pénzvisszatérítés mellett talán ez a legjobb funkció az applikációban, sokan használják, ellenőrizni tudják, hogy mire is költötték a pénzüket egy átmulatott éjszaka után.

Mennyien fizetnek Apple Pay-jel?

Erre vonatkozóan a Sziget banki partnere tud adatokkal szolgálni, a Festipay részéről ez a fizetési forma ugyanolyan, mint más NFC technológiát használó fizetési platform. Működik, örülünk, hogy ezzel is egyszerűbbé tehetjük a vendégeknek a fizetés lehetőségét.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Az ügyfélközpontú innovátoroké a jövő (x)

Értékes tudással is támogatja a jövőbe mutató ötleteket az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium