Pörögnek a Posta csekkbefizető automatái

2018. február 12. 09:26    
nyomtatás
 
A csekkbefizető automatákon tavaly több mint 470 ezer csekket fizettek be az ügyfelek összesen nagyjából 6,5 milliárd forint értékben - írja a Világgazdaság a Magyar Posta adataira hivatkozva.


A csekkbefizető automatákat 2015 elején állította üzembe a Magyar Posta, először húsz berendezést helyezett ki az ország több pontján. Budapesten főleg plázákba (például Mammut, Sugár, Corvin), vidéki városokban pedig hipermarketekbe telepítették az első terminálokat. Az azóta eltelt közel három évben kiskereskedelmi üzletekbe is telepítettek automatákat: hatvannégy Príma üzletbe és huszonöt Rossmannba. Egy fizetési művelet során legfeljebb 290 ezer forint értékben, maximum öt csekk adható fel, és míg az első generációs készülékeknél csak bankkártyával lehetett fizetni, addig a második generációsok már készpénzt is elfogadnak.

A Posta ígérete szerint az automaták segítségével gyorsabban, sorban állás nélkül intézhetők a tranzakciók, ugyanakkor a VG arról kérdezte meg a Postát, miért hibásodnak meg gyakran, és válnak sokszor napokig használhatatlanná. Erre a kérdésre nem kaptak választ, ugyanakkor a lap megtudta, hogy 2017-ben több mint 470 ezer csekket, nagyjából 6,5 milliárd forint értékben fizettek be automatán - írja a VG.

A sárga csekkek egyébként nem csak automatával, hanem befényképezéssel,a Posta QR-kódos mobilappjával, illetve netbankban vagy mobilbankban az adatok begépelésével egy mezei átutalással is befizethetők.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium