Robotokra cseréli a jegypénztárosokat a MÁV

2018. április 16. 10:23    
nyomtatás
 
4,7 milliárd forintért vesz jegykiadó automatákat a MÁV, mintegy 375 berendezést biztosan megvesznek, további 110-re opcióval rendelkeznek a február végén kiírt tender szerint.


A tendert még február végén írták ki, azóta az ajánlatokat is le kellett már adni, most éppen ezeket értékelik ki. A MÁV Start a kiírás szerint 375 berendezést biztosan vesz, és további 110-re opciót tart fenn. A MÁV ezzel megötszörözi jegykiadói számát, eddig 110 berendezéssel rendelkeztek - írja a G7 a tenderrel foglalkozó cikkében.

A MÁV tájékoztatása szerint már jövő nyáron vásárolhatunk jegyet az új berendezésekből, a tenderen májusban hirdetnek eredményt, a szerződéskötés után pedig nagyjából 11 hónapja lesz a nyertesnek, hogy az első 375 automatát leszállítsa.

A lapnak megküldött tájékoztatás szerint az első 385 készülék főleg a budapesti elővárosi, a nagy utasforgalmú vidéki (például Miskolc, Nyíregyháza, Szeged) és a balatoni állomásokra kerülhet. Emellett megerősítik a Tatabánya-Győr szakaszt, illetve azokat a nem elővárosi állomásokat is, ahol jelenleg a forgalomirányító vasutasok árulják a jegyeket.

A darabonként 9,7 millió forintos automaták gyorsan megtérülő befektetést hozhatnak, főleg, ha hosszan működő pénztárakat váltanak ki automatákkal. A G7 számításai szerint - ha egy két műszakban üzemelő pénztárt váltanak ki - akkor akár egy év alatt is megtérülhet a befektetés. Ugyanakkor nem csak a pénztárosok kiváltására helyezik üzembe a gépeket: egyes állomásokon, ahova most gépet helyeznek majd ki, eddig nem is volt jegyértékesítés, és lehetnek olyan állomások is, ahol a személyes jegyvétel is megmarad, az automata csak kiegészítő funkciót lát el (ilyenre most is több példát látni).

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Jó kávé és masszázs? - így tarthatod meg a munkavállalóidat (x)

Mit tehet a munkáltató, hogy növelje a munkatársak elégedettségét? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium