Szárnyal a bitcoin, 8000 dollár felett az árfolyam

2019. május 14. 10:15    
nyomtatás
 
6000 dollárról néhány nap alatt 8000 dollár fölé emelkedett a bitcoin árfolyama, jelenleg 8200 dolláron kereskednek vele. A befektetők fontos technikai szintek miatt és egy múlt heti hírre kezdhették el venni a kriptodevizát.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Április végén írtunk arról, hogy a bitcoin árfolyama a technikai elemzés egyik sokak által figyelt alakzatát, az úgynevezett aranykeresztet rajzolta ki, ami hosszabb távú emelkedést jósol az adott eszköznek. Az aranykereszt a halálkereszt ellentéte, amikor az 50 napos mozgóátlag alulról felfelé metszi a 200 napos mozgóátlagot. Akkor a bitcoin árfolyama 5500 dollár fölé emelkedett az amerikai Bitstamp kriptotőzsdén.

A Bitsatmpen jelenleg már 8200 dollárt adnak egy bitcoinért, a hétvégén és hétfőn is szárnyalt a legkedveltebb kriptopénz. Múlt csütörtökön lépte át a bitcoin a lélektaninak számító 6000 dolláros szintet nem sokkal azután, hogy 7000 bitcoint loptak el a Binance nevű kínai kriptotőzsdéről, amely az egyik legnagyobb kriptopénz forgalmat bonyolító tőzsde.

A bitcoin iránt egyre több intézményi befektető érdeklődik, a Bloomberg azt írta múlt héten, hogy a Fidelity Investments heteken belül lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy bitcoinnal kereskedjenek.

A bitcoin szárnyalása szombaton indult be igazán, amikor azok az amerikai tőzsdék, amelyeken short pozíciókat lehet kiépíteni a bitcoinra, zárva tartottak - jegyzi meg a Bloomberg.

Szárnyal a bitcoin, 8000 dollár felett az árfolyam

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium