Szárnyalt a KELER az első negyedévben

2019. május 13. 11:10    
nyomtatás
 
A terveket meghaladó eredményt ért el az első negyedévben a klíringházi és garanciaszolgáltatásokat nyújtó KELER KSZF Zrt.: a bevételek éves összevetésben 20 százalékkal 472,5 millió forintra nőttek. A működési költségek a tervezettnél 6 százalékkal alacsonyabb szinten alakultak. A 143 klíringtaggal együttműködő KELER KSZF jövőbeni növekedését segíti, a kazah értéktőzsdével kötött együttműködés a klíringszolgáltatás nyújtására, mely szolgáltatásnyújtás éles indulása az év végére várható.


Az idei első negyedévben a klíringházi és garanciaszolgáltatásokat nyújtó KELER KSZF teljes bevétele 472,5 millió forintot tett ki, ami 20 százalékos emelkedést jelent éves összevetésben. A társaság adózás előtti eredménye 141,3 millió forintra rúgott, ami 153 százalékkal haladja meg a tervezettet - közölte a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Értéktőzsde tulajdonában lévő KELER Csoporthoz tartozó társaság.

Mátrai Károly, a KELER KSZF vezérigazgatója az első negyedéves teljesítményt értékelve azt mondta:

A több mint 472 millió forintos bevétel bő 90 százaléka, 436 millió forint az alaptevékenységből származott. A főtevékenységen kívüli bevételek pedig meghaladták a 36 millió forintot. A tőkepiaci bevételek a terv szerint alakultak, ám a derivatív devizapiac klíringdíjainál 10 millió forint többletbevételt realizáltunk.


A KELER KSZF az energiapiacokon 30 millióval nagyobb bevételt ért el negyedéves összevetésben, a magyar földgázkereskedelmi piacon pedig a kitűzött célhoz képest 20 millió forinttal nagyobb bevételt realizált a társaság. A KELER KSZF a múlt év végéhez képest növelte partnereinek számát: az idei első negyedév végén már 143 klíringtaggal állt kapcsolatban a társaság.

A működési költségek és ráfordítások az első negyedévben 6 százalékkal a tervezett szint alatt voltak. A kiadások jelentős részét továbbra is a vállalatcsoport másik tagjának, a KELER-nek fizetendő infrastrukturális szolgáltatások díja, a bérköltség, valamint a szoftvertámogatás költségei tették ki.

A KELER KSZF egyrészt megkezdte a felkészülést a Budapesti Értéktőzsdén 2019. július 1-jén induló vállalati kötvények kereskedéséhez szükséges új MTF platform kiszolgálására. Másrészt a KELER KSZF és anyavállalata a KELER Központi Értéktár Zrt. márciusban klíringszolgáltatási szerződést írt alá a kazah értéktőzsdével (AIX). A partnerség keretében a kazah értékpapírokat az európai szabályok szerint a KELER KSZF számolja el.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium