Előfizetői tartalom

Telefonhívásokkal trükköző csalókat leplezett le a Telenor

Portfolio
Az elmúlt hétvégén Wangiri-típusú csaláshullám csapott le a hazai mobil-előfizetőkre. A módszer lényege, hogy távoli országokból érkező hívásokkal megcsörgetnek magyarországi mobilszámokat, arra számítva, hogy a hívott fél visszahívja őket. A csalók a nemzetközi, akár emelt díjas hívások után gyűjtik be a pénzt. Hétvégén a Telenor hálózatán százezres nagyságrendben regisztráltak ilyen hívásokat, ám a szolgáltató letiltotta ezeknek a számoknak a visszahívhatóságát - olvasható a Telenor közleményében.

A csalók véletlenszerűen, mobilszolgáltatótól függetlenül választják ki a hívott számokat, feltételezhetően automata rendszereket használva, tömegesen indítanak hívásokat, és egy csörgés után azonnal bontják a vonalat, így kevés az esély a hívások fogadására. A nem várt költség - a csalóknak bevétel - akkor keletkezik, ha ezeket a telefonszámokat visszahívják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés