Terjeszkedik a mobilos hitelezésben utazó fintech szupersztár

2019. április 9. 08:59    
nyomtatás
 
170 millió dolláros befektetést szerzett a Branch International, amely egy mobilappon keresztül nyújt hitelt a fejlődő világban akár bankszámlával sem rendelkező felhasználóinak - írja a Techcrunch. Az egyik új befektető a Visa, amely virtuális pre-paid bankkártyával bővíti a Branch szolgáltatásait.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján. Érdemes eljönni!
A Branch International egy San Fransisco-i székhelyű, 2015-ben alapított startup, amely 150 alkalmazottat foglalkoztat, és a fejlődő világban - elsősorban Afrikában - azzal foglalkozik, hogy mobilappján keresztül az akár bankszámlával sem rendelkező felhasználóinak mikrohiteleket ad, akár 2 dolláros hitelt is felvehetnek vele. A startup egy algoritmust használ arra, hogy automatikusan felmérje a felhasználó adósságtörlesztési hajlandóságát.

A cég 170 millió dolláros befektetést szerzett, amelyből további terjeszkedést terveznek Afrikában, Ázsiában és Latin Amerikában, a következő célpiacaik Brazília és Indonézia lehetnek. Az egyik nagybefektető a Visa kártyatársaság, amely az virtuális pre-paid bankkártyát is kibocsát a jövőben az appra. Ezzel a Branch még szélesebb kört tud megszólítani, különösen azokon a piacokon, ahol a kártyás infrastruktúra jelen van. Ilyen például a 190 millió lakosú Nigéria, Afrika legmagasabb lakosságszámú országa.

A már jelenleg is nyereséget termelő Branch idén 100 millió dolláros bevétellel tervez, ennek nagyjából 70 százaléka keletkezik Afrikában. Legutóbb 2018-ban kaptak befektetőktől pénzt, akkor 70 millió dollárt vontak be.


Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján. Érdemes eljönni!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium