Tőzsdére megy a Facebook és a Netflix fizetési cége

2018. június 6. 10:01    
nyomtatás
 
Tőzsdei bevezetésre készül az Adyen, a techcég, amely többek közt a Facebook, a Netflix és az Uber fizetési rendszereit is összerakta.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A cég részvényeinek 14,2%-át értékesíti majd a tőzsdén június 13-án, várhatóan az IPO-val 220-340 eurós árfolyamon, mellyel 6,5 milliárd-7,1 milliárd dolláros értékeltséget szerez majd meg a vállalat.

Az Adyen nyereségesen működik, sokan az idei év legígéretesebb IPO-jaként emlegetik a cég tőzsdei bevezetését. A vállalat bevételének növekedését 40%-osra várják idén, középhosszú távon pedig 25-30%-os növekedést várnak az elemzők. Tavaly 218 millió eurós bevételre tettek szert.

"A bevezetés szabadságot ad nekünk arra, hogy a céget építhessük, míg a részvényeseinknek likviditást ad" - mondta Pieter van Does, az Adyen vezérigazgatója. A vállalat tulajdonosai közt megtalálható az Index Ventures, a Felicis Ventures, a Temasek és az Iconiq Capital is.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium