Ujjlenyomatos bolti fizetést vezetne be a CIB tulajdonosa

2018. november 9. 20:10    
nyomtatás
 
Ujjlenyomat-érzékelős bankkártyákkal kísérletezik az Intesa Sanpaolo, így az eddigi limitösszeg felett is gyorsan fizethetnek majd bankkártyás ügyfelei - derül ki a Finextra cikkéből.


Négy hónapig Torinóban, Milánóban és Rómában tesztelik a bank innovációját, amelynek a végén olyan Mastercard kártyákkal fizethetnek majd az ügyfelek, amelyeken a Fingerprints alacsony energiafogyasztású ujjlenyomat-érzékelői lesznek elhelyezve, így az eddigi limit felett is gyorsan, biometrikus azonosítással fizethetnek majd az ügyfelek.

A Gemalto és a Zwipe nevű startup is részt vesz a projektben, előbbi már a Bank of Cyprusnál is dolgozott ilyenen idén. Elsőként a norvég Sparebanken DIN haszált Európában hasonló technológiát a Mastercard és a Zwipe közreműködésével, a múlt hónapban pedig a francia Societe Generale jelentette be, hogy hasonló, az Idemia által kifejlesztett technológiát tesztel.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Kapacitásbővítés a Gramex Drinks-nél! (x)

Egyedülálló beruházás az aszeptikus üdítőitalok gyártásában. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium