Változás jön a CIB-es bankkártyás fizetéseknél

2019. február 12. 13:39    
nyomtatás
 
A CIB Banknál bevezetik a kétfaktoros azonosítást az online bankkártyás fizetéseknél - derül ki az egyik olvasónknak küldött tájékoztatásból.


Az internetes bankkártyahasználat biztonságának további növelése érdekében bevezetjük az Internetes vásárlást megerősítő kód (3D Secure szolgáltatás) használatát.

Ez azt jelenti, hogy 2019. március 1. napját követően az internetes vásárlások során az eddig megszokott kártyaadatokon felül (név, kártyaszám, lejárat, CVC/CVV kód) egy plusz, SMS üzenetben vagy Okos értesítésként érkező egyedi azonosító kód megadására is szükség lesz azon kereskedőknél, akik alkalmazzák a Megerősítő kód szolgáltatást.

Amennyiben az adott internetes vásárlás során a kód megadása kötelező, a helyes kód megadása nélkül a tranzakció elutasításra kerül


áll a CIB levelében.

A kétfaktoros azonosítás elvárás a bankoknál a megújított pénzforgalmi irányelv, a PSD2-es szabályozás szerint, a megoldás ezt az elvárást teljesíti az online fizetéseknél.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium